#DescobreixCorbera i el Pessebre Vivent més antic de Catalunya

Aquest diumenge, 7 de desembre, més de 150 usuaris d’Instagram ens vàrem reunir a Corbera de Llobregat per gaudir del Pessebre Vivent més antic de Catalunya. Representat per primer cop el 24 de desembre de 1962 a l’incomparable escenari natural de la Penya del Corb, més de 250 actors, majoritàriament veïns del municipi, es posen a la pell dels personatges de cada escena pessebrística, col∙laborant de forma desinteressada amb l’espectacle.

La trobada va estar organitzada per l’Ajuntament de Corbera, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb la col·laboració de l’associació cultural @DescobreixCatalunya i conjuntament amb entitats i empreses locals, com el col·lectiu de cuina CUBAT.

Després de les acreditacions i els protocols de presentació de la trobada, els igers vam poder gaudir d’una visita organitzada a l’església de Santa Maria de Corbera i el centre històric de Corbera de Llobregat, una vil·la mil·lenària, a la riba esquerra de la riera de Rafamans que consta ja en documents als límits del Castell de Cervelló l’any 922, propietat de Guillem de Mediona.

També, pels acreditats amb més ganes de visitar aquesta població, teníem la possiblitat d’aproximar-nos a l’antic monestir romànic de Sant Ponç, un magnífic exemplar d’estil romànic llombard del segle XI, que tot i pertànyer a Cervelló sempre ha dut el nom de Sant Ponç de Corbera, ja que ha estat lligat a Corbera des que se’n té notícia (s. XVI).

Un cop arribat l’hora de dinar, de tornada a la sala Sant Telm de Corbera, i gràcies al col·lectiu de cuina CUBAT vam poder assaborir una exquisida degustació de productes del Baix Llobregat.

Després de la degustació, ja per la tarda, vàrem poder gaudir del Pessebre Vivent. El vell somni de poder passejar-se pel pessebre de molsa, entre boscos, rius i figures vivents, envoltats de penya-segats i de fogueres amb pastors i rabadans que dormen al ras, es fa realitat a Corbera de Llobregat. Proposat per Josep Rodrigo i Puig, aquest pessebre vivent té com a fet diferencial i singular respecte d’altres espectacles semblants, que el públic és qui es mou, i ho fa per als prop de 700 metres de recorregut del Pessebre barrejant-se amb les figures vivents, guiat per una narració megafònica a través de les diferents escenes. Si no hi has anat mai, et recomano que aprofitis i t’aproximis a gaudir d’un gran espectacle.

A través de les fotografies que els acreditats van fer durant la trobada i van pujar als seus perfils a les xarxes, amb les etiquetes #DescobreixCorbera #PessebreCorbera #BaixLlobregat i #bcnmoltmes ensenyen a tot el món tot el que pot oferir la vil·la de Corbera de Llobregat i el seu Pessebre Vivent. A més, tots els usuaris que van etiquetar les seves imatges, optaven a guanyar diversos premis cedits per comerços i entitats de la zona a través d’un concurs fotogràfic creat per a l’ocasió.


#DescobreixTordera y el Pesebre Viviente más antiguo de Cataluña

Este domingo, 7 de diciembre, más de 150 usuarios de Instagram nos reunimos en Corbera de Llobregat para disfrutar del Pesebre Viviente más antiguo de Cataluña. Representado por primera vez el 24 de diciembre de 1962, en el incomparable escenario natural de la Peña del Corb, donde más de 250 actores, mayoritariamente vecinos del municipio, se ponen en la piel de los personajes de cada escena pessebrística, colaborando de forma desinteresada con el espectáculo.

El encuentro estuvo organizado por el Ayuntamiento de Corbera, la Diputació de Barcelona y el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, con la colaboración de la asociación cultural @DescobreixCatalunya i conjuntamente con entidades y empresas locales.

Después de las acreditaciones y los protocolos, pudimos disfrutar de una visita organizada por la iglesia de Santa Maria de Corbera y el centro histórico de Corbera de Llobregat, una villa milenaria, a la orilla izquierda de la riera de Rafamans, que consta ya en documentos a los límites del Castillo de Cervelló en 922, propiedad de Guillem de Mediona.

También, por los acreditados con más ganas de visitar esta poblacion, teníamos la posibilidad de aproximarnos al antiguo monasterio románico de Sant Ponç, un ejemplar magnífico de estilo románico lombardo del siglo XI, que a pesar de pertenecer a Cervelló siempre ha llevado el nombre de Sant Ponç de Corbera, puesto que ha estado ligado a Corbera desde que se tiene noticia (s. XVI).

A la hora de comer, en la sala Sant Telm de Corbera, y gracias al colectivo de cocina CUBAT (#cubat) pudimos saborear de una degustación de productos del Baix Llobregat.

Después de la degustación, ya por la tarde, pudimos disfrutar del Pesebre Viviente. El viejo sueño de poder pasearse por un pesebre de musgo, entre bosques, ríos y figuras vivientes, rodeados de acantilados y de hogueras con pastores que duermen al raso, se hace realidad en Corbera de Llobregat. Propuesto por Josep Rodrigo y Puig, este pesebre viviente tiene como hecho diferencial y singular respecto de otros espectáculos parecidos, que el público es quien se mueve, y lo hace para los cerca de 700 metros de recorrido del Pesebre, mezclándose con las figuras vivientes, guiado por una narración de megafonía a través de las diferentes escenas.

A través de las fotografías que los acreditados hicieron durante el encuentro y subieron a sus perfiles en las redes, con las etiquetas #DescobreixCorbera #PessebreCorbera #BaixLlobregat i #bcnmoltmes enseñan a todo el mundo todo lo que puede ofrecer la población de Corbera de Llobregat y su Pesebre Viviente. Además, todos los usuarios que etiquetaron sus imágenes, optaban a ganar varios premios cedidos por comercios y entidades de la zona a través de un concurso fotográfico creado para la ocasión.