“Eulàlia” un gran espectacle de l’Esbart Comtal a la Catedral de Barcelona

Per segon any no consecutiu l’Esbart Ciutat Comtal em va convidar junt amb altres usuaris d’Instagram a gaudir de l’assaig general de l’espectacle “Eulàlia” que es realitza dins la Catedral de Barcelona. Durant les Festes de Santa Eulàlia, la Catedral ret homenatge a la patrona de la ciutat de Barcelona amb la representació de l’espectacle que recrea la història de la santa que per defensar la seva fe cristiana va ser condemnada a sofrir martiri i morir a la creu el 12 de febrer del 304 dC. a l’edat de 13 anys.

Part de les imatges que es van prendre les pots seguir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #eulàlia2017. Jo per la meva part, us deixo a continuació algunes de les que vaig realitzar.

L’espectacle
El muntatge és un homenatge a la vida de Santa Eulàlia a través de la música i la dansa que ens transporta al segle III, en plena persecució de l’emperador Dioclecià contra els cristians i es representa a un escenari únic, l’altar major de la Catedral, sobre la cripta on reposen les despulles de la copatrona de la ciutat. La representació, dirigida per Lluís Calduch, va ser guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona, en la categoria de Cultura Popular i Tradicional, l’any 2013.

Esbart Ciutat Comtal
L’any 1959 va ser fundat l’Esbart Ciutat Comtal. Des dels seus inicis treballa en l’àmbit de la dansa popular i tradicional de Catalunya. Al llarg dels anys i fruit de la seva acurada preparació, ha ballat en innombrables teatres i places del nostre país, així com en festivals internacionals de dansa arreu d’Europa.

—————————————————————————————————————

“Eulalia” un gran espectáculo del Esbart Comtal en la Catedral de Barcelona

Por segundo año no consecutivo el Esbart Ciutat Comtal me invitó junto con otros usuarios de Instagram a disfrutar del ensayo general del espectáculo “Eulalia” que se realiza dentro de la Catedral de Barcelona. Durante las Fiestas de Santa Eulalia, la Catedral rinde homenaje a la patrona de la ciudad de Barcelona con la representación del espectáculo que recrea la historia de la santa que en defensa de su fe cristiana fue condenada a sufrir martirio y murió en la cruz el 12 de febrero del 304 dC. a la edad de 13 años.

Parte de las imágenes que se tomaron las puedes ver en las redes sociales a través de la etiqueta # eulàlia2017. Yo por mi parte, os dejo a continuación algunas de las que realicé.

El espectáculo
El montaje es un homenaje a la vida de Santa Eulalia a través de la música y la danza que nos transporta al siglo III, en plena persecución del emperador Diocleciano contra los cristianos y se representa en un escenario único, el altar mayor de la Catedral, sobre la cripta donde reposan los restos de la copatrona de la ciudad. La representación, dirigida por Lluís Calduch, fue galardonada con el Premio Ciudad de Barcelona, en la categoría de Cultura Popular y Tradicional, el año 2013.

Esbart Ciutat Comtal
En 1959 fue fundado el Esbart Ciudad Condal. Desde sus inicios trabaja en el ámbito de la danza popular y tradicional de Cataluña. A lo largo de los años y fruto de su cuidadosa preparación, ha bailado en innumerables teatros y plazas de nuestro país, así como en festivales internacionales de danza toda Europa.