El TERMCAT publica la ‘Terminologia bàsica dels dispositius mòbils’

Fer un toc o un doble toc en comptes de “tap”, o ancoratge a la xarxa en comptes de “thethering”, són alguns dels nous termes en català que el Centre de Terminologia TERMCAT de la Generalitat de Catalunya a inclòs en el nou diccionari ‘Terminologia bàsica dels dispositius mòbils’ amb motiu del Mobile World Congress 2014.

Altres terminologies més tècniques o concretes com poden ser els coneguts emoji empreats als xats, o els missatges sms, les app, o Wi-Fi no han sofert cap variació respecte de la seva nomenclatura anglesa.

Aquest nou diccionari en línia conté una cinquantena de termes associats als telèfons intel·ligents i les tauletes tàctils, i es complementa amb un díptic il·lustrat amb els termes dels gestos tàctils. I és que no podem oblidar que el català és la 8a llengua del món en penetració a Internet, on els principals productes digitals com els sistemes operatius o les xarxes socials tenen la seva versió catalana.

Dins dels “Diccionaris en Línia” del TERMCAT, hi podem trobar altres publicacions de l’àmbit tecnològic com ara la Terminologia bàsica de les xarxes socials, o també d’altres diccionaris terminològics temàtics de sectors especialitzats com poden ser els dedicats a l’arqueologia, els mercats financers, o la nanotecnologia, així com d’altres més generals com els dedicats als esports o al món gastronòmic.

—————————————————————————————————————